Bebeklerin Yatağı Ne Zaman Ayrılmalı?

Kaç aylıkken bebek ayrı odada yatırılır sorusu hem anneler, hem de babalar tarafından merak edilmektedir. Bu sorunun cevabı evinizin durumuna, bebeğinize veya sizin kararlılığınıza göre değişmektedir. Ancak birazdan bahsedeceğimiz adımları uygulamanız halinde bebeğinizi daha kolay bir şekilde ayrı odaya alıştırmanız mümkün olmaktadır. Eğer ayrı odaya geçme sürecine henüz başlamadıysanız ya da yeni başlamayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken noktaları bilmeniz gerekmektedir. Bu noktalara uygun bir şekilde süreci başlatıp sonlandırırsanız sorun yaşama olasılığınız azalmaktadır. Bebek Odası Yapmak Gerekli Mi? Bebek odası ne zaman alınmalı merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra doğumunuza yakın süreç içerisinde bebek odanızı tasarlayabilir ve hazırlayabilirsiniz. Yeni doğan bir bebeğin ayrı odada yatmasına gerek yoktur. Ancak gün içerisinde bebeğinizle odasında vakit geçirerek ona bir odası olduğu düşüncesini aşılayabilirsiniz. Tabi bu süreç genellikle 3 ile 6 aydan sonra başlamaktadır. Çünkü yeni doğan bebekler genellikle uyuma ve karnını doyurma telaşı içerisinde bulunurlar. 3 aydan itibaren daha fazla çevre gözlemine […]

Kaç aylıkken bebek ayrı odada yatırılır sorusu hem anneler, hem de babalar tarafından merak edilmektedir. Bu sorunun cevabı evinizin durumuna, bebeğinize veya sizin kararlılığınıza göre değişmektedir. Ancak birazdan bahsedeceğimiz adımları uygulamanız halinde bebeğinizi daha kolay bir şekilde ayrı odaya alıştırmanız mümkün olmaktadır. Eğer ayrı odaya geçme sürecine henüz başlamadıysanız ya da yeni başlamayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken noktaları bilmeniz gerekmektedir. Bu noktalara uygun bir şekilde süreci başlatıp sonlandırırsanız sorun yaşama olasılığınız azalmaktadır.

Bebek Odası Yapmak Gerekli Mi?

Bebek odası ne zaman alınmalı merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra doğumunuza yakın süreç içerisinde bebek odanızı tasarlayabilir ve hazırlayabilirsiniz. Yeni doğan bir bebeğin ayrı odada yatmasına gerek yoktur. Ancak gün içerisinde bebeğinizle odasında vakit geçirerek ona bir odası olduğu düşüncesini aşılayabilirsiniz. Tabi bu süreç genellikle 3 ile 6 aydan sonra başlamaktadır. Çünkü yeni doğan bebekler genellikle uyuma ve karnını doyurma telaşı içerisinde bulunurlar. 3 aydan itibaren daha fazla çevre gözlemine başlayan bebekler 6 aydan sonra sosyalleşme eğiliminde büyük artış yaşarlar. Bu nedenle odayı 6 aydan sonra yapmanız mümkündür.

6 Aylık Bebek Nerede Uyumalı?

6 aylık bebeğin odasını ayırmak için girişimlere başlanabilir. Ancak bebek anne sütü ile besleniyorsa ve gece beslenme ihtiyacı devam ettiğinden dolayı anne ve babanın yanında beşiğinde uyuyabilir. Bu tamamen normal bir durumdur. Mama ile beslenen bebekler, bebeğinin özerkliğini çabuk kazanmasını isteyen bebekler 6 aydan itibaren bebeklerini kendi odalarında uyutabilmektedirler. Bu tür durumlar olağan karşılanabilmektedir.

Dinimizde Çocuğun Odası Ne Zaman Ayrılmalı?

Anne kokusuyla uyuyan bebek için oda ayırmak oldukça zor bir süreçtir. Bu nedenle bebeğinizle aynı odada uyuyorsanız bile beşikte yatmasına imkan tanıyın. Aksi halde ileriki dönemlerde oda ayırmak oldukça zor hale dönüşecektir. Dinimiz açısından çocuğun odasını ayırmak 24 ay yani; 2 yaş ile birlikte başlamaktadır. 2 yaşa gelen bebek artık sosyal çevreyle iç içedir ve yaşadıklarına yorum yapabilme kapasitesini geliştirmeye başlamıştır. Anne sütü bu dönemde artık devam etmediğinden dolayı dinimize göre en uygun yaş 2 yaş dönemidir.

Bebeğin Yatağı Nasıl Ayrılır?

Bebeğin odası nasıl ayrılmalı diye soran anne ve babalara aşağıda aşama aşama anlatım yaptık. Bu aşamayı takip ederek bebeğinizin odasını ayırmaya başlayabilirsiniz.

  • 2 yaşında bebeğin odasını ayırma en ideal zaman olarak görülmektedir. 2 yaşında bebeğiniz olduğunu varsaydığımızda bebeğinizin odasını henüz yapmadıysanız bu odayı onunla birlikte hazırlayabilir ve dekorasyonunu birlikte yapabilirsiniz. Süreçlere katılım sağlarken bebeğinize buranın onun odası olduğunu, artık burada yatacağını söyleyerek sürece hazırlamalısınız.
  • Bebeğinizi sözlerinize sürece hazırladıktan sonra ilk gece odasında yatmasına imkan tanımalısınız. Ona artık büyüdüğünü abi ya da abla olduğunu söyleyerek kendi odasında ve yatağında istediği gibi yatabileceğini belirtmelisiniz.
  • İlk gece, hatta 1 hafta sizin yanınıza gelmek isteyecek, hatta girişimlerde bulunabilecektir. Ancak siz bu noktada kararlı olmalısınız ve yanınıza gelse bile geri odasına götürmelisiniz. Eğer kararlı olmazsanız 4 yaşında çocuğun odası ayrılmalı artık diyen çevrenizle karşılaşabilirsiniz. Çünkü kararlı olmamanız demek 2 yaşında başlayan sürecin 4 yaşına kadar sarkması anlamına gelebilmektedir.
  • Özellikle alışma sürecinde yatağına sevdiği oyuncakları koyarak onlarla birlikte uyuduğunu belirtip rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Benzer Yazılar

Yenidoğan Bebeğin Memede Uyuması – 2024

Ebeveynlik 2 ay önce

Yenidoğan bebeğin memede uyuması sıkça görülen bir alışkanlıktır. Bebekler özellikle geceleri anne memesini emerek uyumayı çok severler. Annelerinin ten kokusu, beden teması ve gelen süt onlar için tam bir huzur kaynağıdır. Doğumlarından sonraki ilk aylarında daha çok beslenmek için anne memesi emen bebekler, bir süre sonra bu durumu bir alışkanlık haline getirmeye başlar. Bu durumda anneyi çok yorar ve uykusuzluk sorunu yaşar.İçindekilerBebeğin Memede Uyuması Nasıl Engellenir? Bebeğin Memede Uyuması Nasıl Engellenir? Öncelikle annelerin bilmesi gerekir ki; memeden kesme, özellikle gece emzirmesini bitirme zorlu bir süreçtir. Bu süreçte gerek bebek gerekse anne biraz zorlanacaktır. Bebekler meme kesme sürecinde huzursuz olur ve sürekli ağlarlar. Hatta bu ağlama nöbetleri öyle çekilmez hale gelir ki anne bu durumdan pes edebilir. Bu nedenle anne önce kararlı olmalı ve aşağıda belirtmiş olduğumuz maddelere harfiyen uymalıdır. Bebeğinizi gündüz saatlerinde düzenli şekilde besleyin. Öğünlerin saatini uygun şekilde düzenleyin. Gündüz saatlerinde emzirme eylemlerinizi arttırın. Bebeğinizin gündüz emme ve sizinle […]

Bebeklerde Sarılık Belirtileri ve Tedavisi

Ebeveynlik 2 ay önce

Bebeklerde sarılık yenidoğanların üçte ikisinde görülen, kendiliğinden geçen ancak bazı vakalarda ciddi sağlık sorunlarına neden olan bir hastalıktır.İçindekilerBebeklerde Sarılık Bulaşıcı mıdır?Bebeklerde Sarılık Değeri Kaç Olmalıdır?Bebeklerde Sarılık BelirtileriBebeklerde Evde Sarılık Nasıl Geçer?Bebeklerde Sarılık Tedavisi Genetik nedenler, düzensiz ve yetersiz beslenme, erken ya da geç doğum gibi birçok faktör, yenidoğan bebeklerde sarılık hastalığının ortaya çıkmasında büyük rol oynuyor. Bu noktada ebeveynlerin dikkatli olması ve belirtileri fark etmesi halinde hemen bir doktora başvurması gerekir. Bu hastalık kandaki “bilirubin” adlı maddenin yükselmesi ile ortaya çıkar. Deri ve yanakların içi, gözün beyaz kısmı gibi bölgelerde biriken bu madde nedeniyle bebeğin teni sarı renge bürünür. Sarılık hastalığı şiddetlendikçe sırasıyla yüz, gövde, kol ve bacaklar ile en son olarak el içi ve ayak tabanında sarımsı renkler ortaya çıkar. İyileşme süreci ise ayak bölgesinden kafa bölgesine doğru ilerler. En son olarak ise gözlerdeki beyaz kısımlar düzelir. Hangi bebeğin tedavi edilmeyi gerektirecek düzeyde sağlık sorunları yaşadığına karar verebilmek bu […]

Yenidoğan Bebeklerde Göbek Bakımı Nasıl Yapılır? – 2023

Ebeveynlik 10 ay önce

Yenidoğan bebeklerde göbek bakımı İlk kez bebek sahibi olan ebeveynlerin sıkça araştırdığı konuların başında yenidoğan göbek bakımı gelmektedir. Hamilelik döneminde sürekli büyümekte olan bebeğin gelişimi için besin ve oksijen taşıyan göbek kordonu, doğumdan sonra ihtiyaç duyulmayacağı için uzun kısmı kesilir ve geri kalan kısa kısmı bir aparat ile bağlanarak bırakılır. Bu kısa parça yaklaşık 2 hafta sonra kuruyarak, kendiliğinden düşer. Beyaz ve mavimsi renk tonlarına sahip olan göbek bağı kordonu ilerleyen günlerde koyu bir renk alır. Kordon bağı düşene kadar hassas ve nazik şekilde bakımı yapılmalıdır.İçindekilerGöbek Bağı Nedir?Yenidoğan Bebeklerde Göbek BakımıGöbek Bağı Enfeksiyonu Belirtileri Bebeğin kordonuna bağlanan mandal türü aparat kesinlikle çıkarılmamalı ve fiziki bir müdahalede bulunulmamalıdır. Kendiliğinden düşmeyen göbek bağları için cerrahi yöntemler uygulanabilmektedir. Bu işlemler oldukça basit ve kolaydır. Operasyon geçiren bebek aynı gün içerisinde taburcu edilebilmektedir. Bazı bebeklerde göbek bağı kordonunun düşmesi 3 haftayı bulabilmektedir. Göbek Bağı Nedir? Göbek bağı, bir anne ve fetüs arasındaki ana beslenme […]

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz. Çerez Politikası & Gizlilik Politikası