Klozet ilk defa “alafranga hela taşı” anlamında 1956 yılında kullanılmıştır. Türkçe de birbirinden farklı anlamları içermektedir. Alafranga tuvalet, tuvalet, lavabo içeren küçük bir oda, küçük kapalı odacık şeklinde de gelmiştir. Birçok dilden Türkçeye çevrilme özelliği göstermiştir. Günümüzde kullanılan Türkçe anlamları İngilizce ve Fransızcadan türemiştir. 1956 yılından bu yana çoğu evlerde kullanılmaya başlanan klozetler temizlik açısından kolaylık sağlamaktadır.
Son dönemlerin modern kullanım açısından da farklı dekorasyona sahip ürünleri olan klozetler temizlik açısından birçok müşteriye klozet temizlemek, doğru klozet temizliği nasıl yapılır vs.. gibi soruları da araştırmalarına neden olmuştur.
Doğru Ve Etkili Klozet Temizliği Nasıl Yapılır?
Tuvalet ve banyo günümüzde en çok kullanılan alanların başında gelmektedir. Her evde ortak kullanılan yerlerin başında gelmektedir. Sık sık suyun kullanılması, nem oranının diğer yerlere nazaran daha yüksek olması daha sık havalandırılmasını ve doğru bir şekilde temizlenmesini gerektirmektedir. Bu yerlerin etkili ve doğru bir şekilde temizlenmesi önemlidir. Klozet içerisinde ve banyo da oluşan bakteriler sağlığı tehdit etmektedir. Bakterilerin en kolay üreyeceği erlerin başında klozetler gelmektedir. Klozet temizliği yapmak için öncelikli ihtiyaç duyulan malzemeler:
- Tuvalet fırçası
- Koku önleyici ürünler
- Çamaşır suyu
- Kireç oluşumu önleyici ürünler
- Klozete uygun üretilen deterjanlar
Tuvalet fırçaları çok sert olmamalıdır. Orta yumuşaklıkta bir ürün tercih edilmelidir. Sürekli su ile temas eden bir ürün olması nedeni ile bakterileri oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Bu fırçaların paslanmaz özellikte olması da önemlidir. Sık kullanılması nedeni ile kısa sürede paslanan bu tür ürünler kötü bir görüntünün oluşmasına neden olacaktır.
Etkili Klozet Temizliği ve Yöntemleri
Tuvalet temizliğinde dikkat edilmesi gerekenlerin başında paslanmaz ve doğru sertlikte bir fırça kullanımı gelmektedir. Bunun yanı sıra çamaşır suyu ve klozet için üretilen deterjanlar kullanılmalıdır. Her hafta en az 2 kere klozet temizliği doğru bir şekilde yapılmalıdır. Kullanılan ürünlerin kalitesi de sağlıklı bir temizliğin oluşumunda büyük rol oynamaktadır. Etkili klozet temizliği bakteri ve mikrobun üremesini engelleyecektir. Haftalık periyotlar ile temizlik yapılmalıdır. Öncelikle çamaşır suyu klozetin içerisine dökülerek yarım saat beklenilmelidir.
Temiz bir tuvalet fırçası her yer fırçalanmalı ve klozetin içerisi temizlenmelidir. Klozet kenarları temizlenmesi için en kolay yöntemlerden biri klozet kapağının çıkartılmasıdır. Sadece çamaşır suyu ile klozet içini yıkamak yeterli olmayacaktır. Amonyak içeren ürünler de kullanılabilir. Eğer uzun süreli bir temizlik yapılmamış ise kullanılan ürünler daha uzun süreli klozet içerisinde beklemelidir. Koku giderici ürünler kullanılarak klozet kokuları engellenebilmektedir. Her bütçeye uygun koku giderciler bulunmaktadır.
Doğal Ürünler Kullanılarak Etkili Klozet Temizliği Nasıl Yapılır?
Klozetler, lavabolar, duşa kabinler zamanla sararmaya uğrayan ürünlerden birkaçıdır. Birçok kimyasal malzemeler ile temizlemek zamanla sağlık açısından da önemli sorunların oluşmasına neden olmaktadır. Klozet temizlemek sadece alınan kimyasal malzemeler ile sağlanmamaktadır.
Evde doğal yöntemler ile de kolaylıkla etkili klozet ve banyo temizliği yapılmaktadır. Bunun için gereken malzemeler karbonat ve sirkedir. İlk olarak 1 su bardağı sirke 30-40 derece gibi bir ısıda ısıtılır ve içerisine 1 yemek kaşığı karbonat konularak karıştırılarak klozet içerisine dökülür. 1 ve ya 2 saat beklenmelidir. Ardından birkaç kez sifon yardımı ile giderilir. Doğal yollarla yapılan temizlikler sağlık açısından da son derece önem taşımaktadır.
0 Yorum Yapıldı