Yüzde yüz hamilelik belirtileri olduğu gibi yanıltıcı belirtiler söz konusu olabilmektedir. Özellikle gebe kalmayı çok fazla istemesine rağmen bir türlü hamile kalamayan kadınlar yanıltıcı belirtileri fazlasıyla yaşarlar. Vücudunuzda yaşanan belirtilerin yanıltıcı mı yoksa gerçek gebelik sinyalleri mi olduğunu anlamak için kesin sinyalleri bilmeniz gerekiyor. Eskiden sadece adet gecikmesi olarak bilinen gebelik işaretine günümüzde tıbbın gelişmesiyle birlikte yeni belirtiler de eklenmiş durumda. Gelin hep birlikte bu belirtileri inceleyerek gebelik sürecini değerlendirelim.
1 Haftalık Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım?
7 günde hamilelik belirtileri ortaya çıkmaz. Özellikle rahimde yaşanan döllenmenin ardından 3 günlük hamilelik belirtileri ya da bir haftalık süreçte oluşan belirtiler gibi sorular sorulabilmektedir. Ancak cinsel birleşmenin ardından anne karnında rahim ve sperm hücresinin döllenmesini anında tespit edilebilecek bir tıbbi gelişme şuan için söz konusu değildir. Hatta adet gecikmesi yaşanana kadar pek çok kadın gebe kalıp kalmadığını bilemez. Sadece hisler ve düşünceler bu noktada devreye girmektedir. Dolayısıyla 1 haftalık hamile olduğunuzu anlamanız tıbbi olarak şuan için ne yazık ki mümkün değildir.
İlk Hamilelik Ne Zaman Belli Olur?
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar ile bu sorunun cevabı aslında aynıdır. Döllenmenin ardından 14 ile 17 günlük sürecin sonucunda bir kadının adet olması yani kanamasının gelmiş olması gerekir. Eğer bu döngü içerisinde kanama meydana gelmemişse gebelik için büyük bir şüphe ortaya çıkabilir. Ancak kesin olarak adetin bir hafta gecikmesiyle birlikte gebelik testlerinde hamilelik sonuç verebilmektedir.
Hamile Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?
Kesin gebelik belirtileri nelerdir sorusuna yanıt bulursanız hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. İşte kesin olarak gebe olduğunuzu gösteren belirtiler ve hamilelik sürecinin başlangıç vermesi…
- En bariz hamilelik belirtileri arasında ilk sırada adet gecikmesi yer almaktadır. Bir kadın 28 ile 35 gün aralığında adet döngüsü içerisinde kanama yaşar. Bu kanamaların süresi 3 gün ile 10 gün arasında değişmektedir. Her kanamanın başladığı günden itibaren sayıldığında 14 ile 17. Günler aralığında yumurtalama yaşar. Yumurtlama döneminde yumurta hücresi sperm hücresiyle birleşirse döllenme oluşur ve adet gecikir.
- Adet gecikmesinden önceki bir haftalık dönemde ya da adet gecikmesinden sonra vajinal akıntıda artış meydana gelebilmektedir.
- Mide bulantıları baş gösterebilmektedir. Ancak bu durum her kadında olmaz. Vücudundaki hamilelik hormonunun salgılanma oranına ve kişinin vücudunun dayanıklılık oranına bağlı olarak mide bulantısı olup olmaması değişiklik gösterebilir.
- Normal dönemden daha fazla idrara çıkma isteği yine görülebilecek en yaygın hamilelik belirtileri arasında bulunmaktadır. Eğer bu ve diğer belirtileriniz varsa hamilelik testi yaptırabilirsiniz.